Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Puralytics is al enige jaren bekend van de Solarbag, een apparaat dat zonne-energie gebruikt om van vervuild water, schoon drinkwater te maken. De Solarbag wordt al in zestig landen gebruikt. Maar dat vond Puralytics niet genoeg en het bedrijf vroeg zich af of het ook de waterbron kan behandelen. Hun nieuwe apparaat, de LilyPad, belooft dat. 

De LilyPad is een grotere versie van de SolarBag en kan daarom grotere hoeveelheden water zuiveren. De LilyPad en de SolarBag werken op het principe dat zonlicht de bacteriën in water doodt. Daarnaast heeft Puralytics nano-technologie in de pad verwerkt om metalen en chemicaliën uit het water te halen, zoals water uit een vijver. De pad, die met zijn buik in het water ligt, is zelfs geschikt voor hergebruik.  Het nieuwe apparaat heeft als doel in arme landen en in rampgebieden ingezet te worden. Maar het kan ook voor commerciële en landbouwdoeleinden gebruikt worden.

Het bedrijf uit Oregon heeft al veel prijzen gewonnen. Toch blijft het moeilijk om sponsoren te vinden. Nu ziet het ernaar uit dat het bedrijf $94,000 krijgt van Oregon BEST, zodat het apparaat grondig getest kan worden. Met deze resultaten komt de LilyPad op de markt en zal het ontwikkelingslanden van schoon water gaan voorzien.

Lees hier meer.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief