Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Dat het niet duurzaam is om een kat in huis te hebben, dat is vast geen verrassing. Maar als je echt niet zonder kat kan, wat schotel je ‘m dan voor en hoe duurzaam is dat? Je weet er alles over na dit korte filmpje.

Bron: youtu.be

Bio-poes
Het merk Yarrah gebruikt MSCgecertificeerde vis en biologisch vlees in zijn kattenvoer. Bij de reguliere merken wordt weinig rekening gehouden met dierenwelzijn en duurzame visvangst.

Groen voer
Je kat vegetarisch laten eten om het milieu te ontlasten is geen goed idee. Een kat eet nu eenmaal vlees. Plantaardige producten zoals groenten, fruit en granen, kun je beter voor menselijke consumptie gebruiken. Bovendien is het vlees in kattenvoer relatief milieuvriendelijk, omdat het resten zijn van dieren die wij niet willen eten. Steeds meer kattenvoer wordt per portie verpakt in kuipjes. Deze zijn niet te recyclen omdat er zowel plastic als metaal in zit. Beter kies je voor een grootverpakking van blik of kartonnen verpakking. Zorg vooral dat je kat al het voedsel opeet, zodat er geen voedsel wordt verspild. Wil je je kat zelf vlees of vis geven, informeer dan bij de dierenarts welk soort je het beste kiest, of het rauw of gekookt moet zijn en hoe je het dieet aanvult met alle essentiële voedingsstoffen.

Tekst zoals verschenen in het magazine: Marieke van Schoonhoven. In samenwerking met EOS magazine.

Bronnen: Nielsen, Test-Aankoop, Consumentenbond, MilieuCentraal, NVWA, Ulphard Thoden van Velzen –
Wageningen Universiteit, Wouter Hendriks, hoogleraar Diervoeding aan de Universiteit Wageningen en Utrecht.

Deel van Dossier

The Making Of

Het verhaal achter producten die je dagelijks tegenkomt: The Making Of neemt je mee.

TMN_TWT_400x400

Over de auteur

Audio Visual Engineer

Bezoek auteurspagina

Over de auteur

Redacteur EOS

Marieke van Schoonhoven is redacteur voor Eos (Vlaams wetenschappelijk tijdschrift) en coördineert Eos Tracé, digitaal platform van Eos …
Bezoek auteurspagina
18671096_10158738635100301_3429755704552629738_n

Over de auteur

Chef Online

Sabrina Simons (Amsterdam, 1981) was tot maart 2019 Chef Online van OneWorld. Ze studeerde Media en Cultuur aan de UvA en deed ervaring op …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief