“Sorry, toekomstige generaties”, zegt Prince Ea in het filmpje. “Sorry dat we de natuur gebruikten als creditcard zonder limiet. Sorry dat we de oceanen zo vervuilden dat je er niet eens meer in kunt zwemmen. Sorry dat we deze vernietiging vooruitgang durfden te noemen. Ik hoop dat jullie ons vergeven, we wisten niet hoe bijzonder de aarde was.”

De 26-jarige Prince Ea rapt over bomen die met voetbalvelden tegelijk worden gekapt, over uitgestorven dieren, overstromingen en luchtvervuiling. Halverwege het nummer zegt hij: “Weet je wat, het spijt me niet. Ik accepteer deze toekomst niet. We kunnen hier wat aan doen. Het is aan deze generatie om voor de aarde te zorgen.” 

Hij maakte het filmpje voor de organisatie Stand for Trees, die carbon credits verkoopt. Door de verkoop van deze certificaten willen ze bossen beschermen en de uitstoot van CO2 verkleinen. De video is sinds gisteren al ruim 15 miljoen keer bekeken. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief