Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Nederlands kraanwater is het beste water ter wereld en toch dronken Nederlanders vorig jaar meer verpakt water dan ooit tevoren. Gebotteld water is ruim 1.000 keer duurder dan kraanwater en wordt minder streng gecontroleerd dan Nederlands kraanwater. Bovendien zorgt de productie, verpakking en het transport van verpakt drinkwater voor 500 keer meer CO2- uitstoot dan voor dezelfde hoeveelheid kraanwater – de olie (0,25 liter voor 1 liter bronwater) en de plastic soep in de oceanen niet meegerekend. Kraanwater wordt in de landen om ons heen steeds vaker handelswaar en vorig weekeinde gingen Ierse burgers nog massaal de straat op om te protesteren tegen de privatisering van hun kraanwater.

OneWorld Water Battle
In de OneWorld Water Battle strijden teams onder meer voor de beste publieksactie om Nederlanders stil te laten staan bij het doodgewone, maar zo waardevolle goedje kraanwater. Team Kraanvogel richt de aandacht op de vanzelfsprekendheid van het eersteklas water dat hier altijd uit de kraan komt. Team Helder verklaart de liefde aan dit ‘grootste geheim van Nederland’. De actie van het winnende team wordt in 2015 als publieksactie uitgevoerd.

Dankjewel voor het grootste geheim van Nederland
De strijdende teams in de OneWorld Water Battle willen dat kraanwater een toegankelijk recht blijft voor iedereen, en ook nog eens een sexy product om te drinken.

Tijdens een avondvullend publieksprogramma, op donderdag 11 december in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, kiest een jury (met o.a. Kassa Groen, WNF, Vitens) de winnende ideeën voor publiekscampagnes voor water die in 2015 worden uitgevoerd. Eet mee met het Water Footprint diner en krijg een  mini-workshop campagnevoeren van reclamebureau NATWERK. Of wat dacht je van gletsjers bouwen in de woestijn? Waterkunstenaar Ap Verheggen (bekend van CNN en NY Times!) vertelt je hoe. Verder KRNWTR-proeverij, DIY-rainproof en Walk-in closet van de Kledingbibliotheek!

(Gratis) aanmelden voor de finale en stemmen op de publieksfavoriet kan nog hier. Iedereen die stemt maakt kans op een regenton, (kraan)waterkaraf of abonnement op de kledingbibliotheek.

 

670

Over de auteur

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal OneWorld Water.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief