De Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen in Amsterdam en haar regio. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan haar 750e verjaardag viert en de tiende editie van Sail plaatsvindt. Tijdens de Water Republic worden grote waterthema’s op een positieve manier aan een publiek gepresenteerd. Waterexperts, kunstenaars, wetenschappers en iedereen die geïnteresseerd is, wordt expliciet uitgenodigd mee te denken over waterthema’s.

Naast de presentatie van René ten Bos blikt Gritta Nottelman van waterschap Amstel, Gooi & Vecht terug op de waterschapsverkiezingen van woensdag, vertelt Koen Kaljee over een drijvend paviljoen op de komende Floriade en legt Kim Sauter van OneWorld uit waarom we dit weekend massaal dankjewel voor kraanwater moeten zeggen. Dit alles gebeurt onder het genot van een bord Gentse waterzooi. Kortom, genoeg redenen om er bij te zijn.

Aanvang: 18:00
Locatie: Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179)

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de Water Republic. 

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief