Het Salt Restaurant bevindt zich in de stad Shiraz, in het zuiden van Iran. Het is 150 vierkante meter groot, telt twee verdiepingen, en de muren, tafels en trappen zitten onder een flinke laag zout, meldt de Iraanse nieuwswebsite Iran Front Page.

Het zout geeft het restaurant een bijzonder uitzicht. Dat wordt nog geaccentueerd door sterk golvende vormen, die wat aan de gebouwen van de Catalaanse architect Gaudí doen denken.

Ionen
Het zout is ook functioneel. Via de ionen die het afgeeft, helpt het de lucht te zuiveren. Het concept komt van de Iraanse ontwerpers van de Emtiaz Designing Group. Ze lieten zich inspireren door de zoutmijnen en het zoutmeer in de regio.

Het zout dat voor de bouw van het restaurant is gebruikt, komt daar ook vandaan. Er werd natuurlijke gom aan toegevoegd om het hard te maken. De ontwerpers trokken het ecologische aspect nog verder door. De trappen versierden ze met gerecycleerde drankblikjes.

Foto: IPS

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief