Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De papieren bladzijdes zijn voorzien van nanodeeltjes koper of zilver, die dienen als filter om schadelijke bacteriën uit het water te halen. Een pagina kan volgens de bedenkers 100 liter water filteren. Dat komt er op neer dat een persoon, omgerekend naar de dagelijkse waterbehoefte, zo'n vier jaar met een boek kan doen. In het boek zelf is van alles over water te lezen, mede over de problemen waar het een oplossing voor biedt.

Wereldwijd hebben zo'n 700 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater, 3.4 miljoen mensen overlijden jaarlijks door vervuild water. Het boek is dus met name van belang voor landen in Afrika en Azië. Er werd een paar jaar aan het boek gewerkt en recente testen in vervuilde waterbronnen in Ghana, Bangladesh en Zuid-Afrika pakten succesvol uit. 99 procent van de bacteriën werd gedood dankzij de filterende pagina's. Nu deze resultaten uit de praktijk er zijn, wordt gekeken hoe de productie van het papier op grotere schaal kan plaatsvinden.

De BBC sprak met een van de bedenkers, lees hier meer over de uitvinding.

Hieronder is een filmpje te zien van de totstandkoming en de werking van het boek.[[{“fid”:”39084″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”youtube video van drinkable book”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”youtube video van drinkable book”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”The Drinkable Book – Water is Life”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief