De presentatoren zochten uit hoe de prijs van water tot stand komt en hoeveel 'flessen' er dagelijks doorheen gaan. Daarnaast vulden ze een winkelwagen vol boodschappen om ons 'verborgen' watergebruik, beter bekend als de watervoetafdruk, te meten. Wie staat er bijvoorbeeld bij stil dat een hoopje boodschappen gelijk staat aan 35.000 liter water? Over de hoeveelheid water die wordt verorberd en weggespoeld zonder dat we het doorhebben.

De hele uitzending is te zien in de onderstaande video. [[{“fid”:”33354″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”De Rekenkamer”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”De Rekenkamer”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”de Rekenkamer; Wat kost water”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]Hoofdfoto: YouTube

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief