Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op Wereldwaterdag zei Nederland massaal #dankjewel voor kraanwater door dit filmpje te bekijken, liken en delen. Via het filmpje stonden duizenden mensen even stil bij het feit dat Nederland het beste kraanwater ter wereld heeft. Gezond, milieuvriendelijk en voor iedereen. Dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Wereldwijd heeft bijna 1 miljard mensen geen schoon drinkwater en in de landen om ons heen wordt water steeds vaker handelswaar. Hoog tijd dus dat Nederland eens #dankjewel voor kraanwater zei. Hoewel Wereldwaterdag er nu op zit blijft de boodschap actueel en een onstuimige proost op kraanwater waard!   

Een bijzonder dankjewel gaat naar Krevicy en crew van wie we het filmpje kregen en aan partners Dopper en FNV. Blijf gewoon doorgaan met #dankjewel zeggen voor dat bijzondere goedje uit je kraan.

Beluister hier het fragment op radio 1 waarin programmamaker Kim Sauter in het programma 'Dit is de Dag' meer vertelt over de campagne en het belang ervan. 

Meer weten over de campagne of meer lezen over waarom schoon kraanwater zo bijzonder is? Ga dan snel naar www.dankjewelvoorkraanwater.nl.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief