Met animaties, wind, geluids- en lichteffecten wordt een dijkdoorbraak in een 3D-bioscoop nagebootst. Echte beelden van de ramp blijven achterwege. De directeur van het Watersnoodmuseum, Siemco Louwerse, is het volgens de NOS duidelijk niet eens met het idee. "Als we de MH17-ramp als attractie zouden nabootsen, wordt iedereen helemaal gek. Het is weliswaar 62 jaar geleden, maar het leeft nog enorm in die regio." Overlevende Jaap Schoof is op Facebook nog feller: "Hoe halen ze het in hun hersens, zeker nooit in het koude water in doodsangst gezeten."

Bert van de Hoef, directeur van Neeltje Jans, begrijpt de opschudding niet helemaal. "Ze weten nog niet eens wat er komt. We zien het juist als een goede manier om aan de jeugd uit te leggen hoe het toen was." De attractie moet in juni dit jaar worden geopend. Wordt voor die tijd ongetwijfeld vervolgd.

Beluister hier het fragment op Radio 1.

Foto: cc

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief