Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In Utrecht verrast de YFM je met een straatdiner voor meer dan twee, geheel gemaakt van lokale producten. Deze groenten zijn afkomstig van Nederlandse boeren. Waarom importeren we zoveel groenten en fruit, terwijl Hollandse boeren de mooiste producten hebben vers van het land? Je hoort het verhaal uit eerste hand van de boeren zelf: Van Riek tot Vork dus! 

Je volgt je neus en schuift aan bij een goed gedekte tafel. Je gaat zitten, zet een koptelefoon op en begint met eten. Verschillende stemmen brengen verschillende verhalen over het gerecht wat voor je ligt. Proeven, luisteren en in gesprek gaan met elkaar, naar de oorsprong van je eten. Smaak en geluid gaan tijdens het diner een verbinding aan. Niks geen hap, slik, weg. We serveren slow food, met een snufje poëzie, een dressing van theater en een theelepeltje idealisme.

De afstand tussen boeren, producenten en consumenten wordt steeds groter. Jongeren groeien op in een economie die enkel lijkt te draaien om financiële waarde. Snel en efficiënt werken en op grote schaal produceren is hier het gevolg van. Ook eten moet tegenwoordig snel en effeciënt gebeuren. Als Youth Food Movement Utrecht geloven we dat het anders kan. Met Van Riek tot Vork proberen we het gat tussen boer en consument te dichten.

Kom langs en prik een vorkje mee! Bekijk hier het Facebook evenement. Deelname is gratis.

Lees het interview met YFM Utrecht over de actie.

WANNEER: woensdag 1 oktober, 12.00 – 17.00 uur
WAAR: Plein voor de Universiteits Bibliotheek Utrecht

 

 

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief