Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Kauthar dus, met de -th van ‘think’. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, maar hou ook van Rotterdam. Een wereld zonder tegenstellingen lijkt me maar saai, juist in verschil kunnen we elkaar vinden. Thee drink ik graag, maar als ik aan deadlines moet ga ik toch aan de koffie. En die deadlines, daarmee ben ik inmiddels bijna familie. Ik schrijf, spreek en train voor verschillende organisaties. Druk, maar ook mooi en dankbaar werk.”

Hoe ben je de journalistiek ingerold?

“Schrijven deed ik altijd al graag, ook ik heb een dagboek met slotje gehad. Op de voorkant stond Winnie de Pooh. Naarmate ik ouder werd raakte ik meer betrokken bij de samenleving: ik werd als scholier bestuurslid bij het LAKS, organiseerde een demonstratie, studeerde Publiek Management, zat in de faculteitsraad, werd bestuurslid van Groene Moslims…

Dit is geen CV voor open sollicitaties, maar duiding van de verschillende stappen die me uiteindelijk hebben geleid naar wat ik nu doe. Ik bleef namelijk gevoed door ervaringen schrijven, maar het dagboekje werd wel langzaamaan vervangen door verschillende media.”

Of het nou gaat om duurzaamheid of religie: hoe we daar nu als samenleving mee omgaan leert ons iets over het verleden, heden en toekomst

Je gaat de portefeuille Sociale Trends invullen, wat kunnen we van jou verwachten?

“Door mijn werkzaamheden kom ik in aanraking met verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Het zijn dagelijkse ervaringen die ons iets kunnen leren over waar we als samenleving naartoe bewegen. Of het nou gaat om duurzaamheid of religie: hoe we daar nu als samenleving mee omgaan leert ons iets over het verleden, helpt ons het heden te begrijpen en stappen te zetten naar de toekomst.

Over die ontwikkelingen en trends wil ik schrijven, en ik hoop veel input te ontvangen van degenen die mijn stukken lezen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Jij ook dus, degene die nu leest.”

Wat vind je van het feit dat OneWorld en Nieuw Wij samen de handen ineen slaan?

“De combinatie van een levensbeschouwelijk kader en maatschappelijke duiding die ik bij respectievelijk Nieuw Wij en OneWorld zie spreekt mij erg aan. Ik denk dat die combinatie kan helpen met een frisse blik naar sociale trends te kijken en zie ernaar uit die bril op te zetten bij het schrijven.”

35001278586_f86eaf9782_k

Als politici asielzoekers laten vallen, staan burgers voor hen klaar

Al decennia proberen burgers iets aan falend asielbeleid te doen. En dat heeft effect.

oneworld_nieuwwij

OneWorld en NieuwWij

Profielpagina
Enis-DNW-2-300×300

Over de auteur

Programmaleider NieuwWij

Als Programmaleider Communicatie liggen zijn hoofdtaken op het gebied van het doorontwikkelen van www.nieuwwij.nl. Enis ontwikkelt nieuwe …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief