Voedselzekerheid voor iedereen op aarde is belangrijk, maar tegelijk een ingewikkeld onderwerp. Want hoe komt het toch dat we op TV de spotjes zien van ondervoede mensen, terwijl we in het Westen steeds meer last hebben van obesitas?

Er is nu dus al een scheve verhouding in de voedselverdeling, maar we krijgen er de komende 40 jaar nog twee miljard mensen bij. De uitdaging is dus dubbel: zorgen dat er nú voldoende voedsel is voor alle mensen, en daarnaast moet de voedselvoorziening meegroeien met de bevolking.

Er zijn diverse manieren waarop dit kan. Want strikt gezien zijn er al genoeg calorieën – het is dus ‘slechts’ een kwestie van verdelen. Maar zijn wij wel in staat om onze verspilling in te dammen? Een andere mogelijkheid is dus om de productie te verhogen – zowel absoluut als per hectare. Genetische modificatie en intensivering van de landbouw kunnen daar een oplossing voor zijn, al brengen deze technologieën weer andere vragen met zich mee; hoe belangrijk vinden we dierenwelzijn, of biologische landbouw?

Het duurzaamheidsplatform LABBsessies organiseert een hoognodig debat hierover, op 7 maart in Club Ziggo. Met zowel politici, ondernemers als wetenschappers is er een breed kader voor de discussie, maar het publiek is daar minstens zo belangrijk bij. Vind je voedselzekerheid ook belangrijk, kom dan je stem laten horen tijdens het derde DebatLABB!

De deuren gaan open om 19:15, en het debat duurt van 20:00 tot 21:00. Aansluitend is er een borrel.

Het is helemaal gratis, maar geef je wel even op via http://www.labbsessies.nl/debatlabb/.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief