Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Petra van haren (41) werkt sinds 4 juni als operational manager op de afdeling Health van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.

Je bent operational manager bij Cordaid, wat doe je dan?
“Iedere afdeling moet (van Cordaid) minder afhankelijk worden van subsidies. De afdeling Health ook. Ik houd de kosten en de voortgang van onze projecten binnen de afdeling in de gaten. Ook zorg ik ervoor dat er met de andere afdelingen goed wordt samengewerkt.”

Je bent net begonnen. Wat is je eerste indruk?
“Ik heb van 1999 tot en met 2002 ook voor Cordaid gewerkt, en er is veel veranderd. Toen richtte de organisatie zich op het opleiden van lokale mensen. Nu is er meer aandacht voor hervormingen van het systeem van de gezondheidszorg. Cordaid werkt nu met het Result Based financing (RBF)- systeem. Daarmee worden zorgaanbieders alleen betaald als zij aantonen dat patiënten effectief behandeld zijn. Een beoordelingsmechanisme dat het personeel motiveert en kwaliteit en kwantiteit verbetert.”

Waarom weer Cordaid?
“Ik wilde weer de gezondheidszorg in. Ik ben moeder geworden, dan merk je hoe belangrijk zorg is. De manier waarop Cordaid de toegang tot gezondheidszorg probeert te verbeteren, trekt mij. als je bijvoorbeeld een arts opleidt en die vertrekt na vijf jaar, dan heeft die gemeenschap even niets meer. Dankzij RBF is dat structureel verbeterd, en daar heeft iedereen langdurig profijt van.”

Wat is je droom als operational manager?
“Ik zou willen dat iedere zieke naar een dokter kan gaan. Want gezondheidszorg is een basisrecht.”

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500