Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Saudische mannen flirten op de meest creatieve manieren: op goed geluk telefoonnummers bellen in de hoop dat een vrijgezelle dame antwoordt tot een baan nemen als privéchauffeur. Allemaal voor de Saudische single ladies.

“Iedereen die met het andere geslacht praat en geen familielid is, kan gearresteerd worden”, schrijft Abdul Al Lily, afgestudeerd aan Oxford. Tijd om uit te zoeken op welke manieren mannen contact proberen te zoeken met het andere geslacht, dacht hij, en hij interviewde veertig mannen over het onderwerp.

Drive-by
De meest creatieve flirttechnieken passeren de revue. Saudische mannen schrijven op briefjes hun telefoonnummers en laten ze in het winkelcentrum voor de voeten van de begeerde vrouw vallen. Andere mannen gaan voor de drive-by techniek: een complimentje wordt uit de auto geroepen, gevolgd door een briefje met telefoonnummer.

Auto te koop
Andere mannen gaan een stapje verder. Ze worden privéchauffeur zodat ze vrouwen kunnen rondrijden en hopelijk die ene leuke dame tegenkomen. Een man die Abdul interviewde, had een bordje met te koop en zijn telefoonnummer op zijn auto geplakt. “Mijn auto is helemaal niet te koop” vertelde de man aan Abdul. “Ik hoopte gewoon dat een vrijgezelle vrouw mij zou bellen.” Een kleine kans aangezien Arabische vrouwen niet mogen autorijden.

Of het flirten effectief is? “Slechts veertien van de veertig mannen die ik interviewde, hebben weleens een vrouw zo ver gekregen om haar nummer te geven” schrijft Abdel. Hij voegt toe dat nummers scoren niet alleen gaat om de ware vinden: “Niet alleen seksueel verlangen is de reden voor het creatieve flirten. Verveling en plezier zijn ook redenen waardoor mannen over de wettelijke grens gaan.”

Lees meer op Vocativ.
Foto: Zamanalsamt

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief