Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld heeft samen met Aidsfonds een pitch uitgeschreven voor aankomende journalisten, met als onderwerp de hiv-epidemie in Vietnam. De winnaar van de pitch wacht niet alleen de reportagereis, maar ook publicaties: een artikel in OneWorld magazine plus de publicatie van een longread op oneworld.nl en aidsfonds.nl.

Om tot dit uiteindelijke resultaat te komen hebben OneWorld en Aidsfonds twee masterclasses ontwikkeld om de geselecteerde kandidaten op weg te helpen.

Masterclass Journalistiek & buitenlandreportage

Vijf veelbelovende kandidaten mogen deelnemen aan de masterclass Journalistiek & buitenlandreportage: een inhoudelijke voorbereiding op de reis die één van hen kan winnen met een aparte pitch. In de masterclass krijg je informatie over hiv en aids in het algemeen, over de groeiende hiv-epidemie in Azië en over de specifieke situatie in Vietnam.

Je leert er ook wat constructieve journalistiek is en hoe je goede, bruikbare informatie verzamelt tijdens je reis. Je krijgt tips & trics van Eva van Barneveld, de winnaar van vorig jaar, en hoort meer over de Vietnamese cultuur. Je krijgt een beeld hoe je een reportagereis voorbereidt en waar de problemen, uitdagingen en oplossingen rond het thema hiv en aids in niet-westerse landen liggen. De masterclass vindt plaats op maandagmiddag 10 april 2017 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

De pitch

Na de masterclass krijg je de gelegenheid om je voorstel voor een reportagereis te pitchen aan een jury. Als jij het meest aansprekende voorstel levert, ga je op reis om je eigen reportage te maken voor het OneWorld magazine en een longread voor online publicatie op oneworld.nl en aidsfonds.nl.

Masterclass Longread maken

Voor de winnaar van de pitch volgt een tweede masterclass, geheel gericht op het maken van een longread. Hoe werk je de verhaallijn goed uit, welk materiaal heb je precies nodig, hoe zet je een longread in elkaar?

Voor wie

Ben je een (aankomend) journalist jonger dan 26 jaar en heb je affiniteit met gezondheidszorg en/of hiv- en aidsproblematiek in Azië, meld je dan aan voor deze uitdaging!

Aanmelden

Stuur je aanmelding met korte motivatie, mini-cv en een voorbeeld van een door jou geschreven tekst (kort verhaal, blog, bericht of artikel) vóór dinsdag 4 april naar: pitch@oneworld.nl

OneWorld en Aidsfonds bekijken alle inzendingen en kiezen vijf veelbelovende kandidaten uit. Alle aanmeldingen krijgen bericht over de uitslag. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

De pitch is een initiatief van OneWorld en Aidsfonds.

Foto: Flickr CC

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief