Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Is het voor jou een uitdaging om je smartphone tien minuten niet aan te raken? Unicef heeft een manier bedacht waardoor het loont om je telefoon met rust te laten.

Wat heeft je smartphone te maken met schoon drinkwater? Eh… weinig. Behalve dat je sinds kort schoon drinkwater kan ‘verdienen’ door je telefoon met rust te laten.

In de nieuwste campagne van het Unicef Tap Project doneren sponsors een dag schoon drinkwater voor een kind voor elke tien minuten dat jij je telefoon niet aanraakt. Om mee te doen surf je op je smartphone naar www.uniceftapproject.org, waarna je op ‘begin’ klikt en de tijd gaat lopen. Elke tien minuten rust voor je telefoon levert een kind een dag schoon drinkwater op.

De kraan open
In die tien minuten verschijnen teksten op je telefoon over water, bijvoorbeeld de hoeveelheid water die je verspilt door de kraan open te laten als je je tanden poetst, of hoeveel uur er in Afrika dagelijks besteed wordt om aan schoon drinkwater te komen.

“We proberen mensen steeds vaker bij ons werk te betrekken, zonder dat ze zelf hun portemonnee hoeven te trekken,” zegt een woordvoerder van Unicef Nederland. “Door dit soort acties proberen we bewustzijn te creëren.” Het is vooralsnog een actie van de Amerikaanse tak van Unicef, maar ook met een Nederlandse smartphone kan je meedoen.

Een dollar
Volgens het Unicef Tap Project kun je voor één dollar iemand veertig dagen aan schoon drinkwater helpen. Tien minuutjes geen smartphone in je hand levert dus 0.025 dollar op. Er zijn snellere manieren om te doneren, maar toch.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief