Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Pim Bettist, onder meer van Africa Unsigned en de initiatiefnemer van SellaBand, introduceerde op de tweede dag van de Summerschool van Ondernemen zonder Grenzen al “Great leaders start with Why” van Simon Sinek. Bij de vraag “Why”, waarom ik iets doe, moest ik even nadenken. Maar al snel bleek deze vraag als een rode draad door mijn carriere te lopen. Ik hou ervan om het beste uit mensen te halen. Ik zie de potentie en de mooie dromen en voor mij is er geen grotere droom dan die allemaal gerealiseerd te zien.

Als facilitator van de Summerschool heb ik het voorrecht gehad om rond de 20 initiatieven te mogen begeleiden van idee tot concept. En wat een mooie ideeen waren er. Van de plastic soep opruimen in de oceanen, tot initiatieven die de voedselzekerheid stimuleren, maar ook de meest prachtige handgemaakte producten uit allerlei exotische landen heb ik voorbij zien komen. Ik kan niet wachten totdat ik meer hoor over deze initiatieven en hoe ze gerealiseerd worden. Hoe jammer ik het ook vind dat de Summerschool en alle energie die daarbij vrijkomt ten einde is, het brengt de droom van de ondernemers en dus ook mijn droom weer een stap dichterbij. Gelukkig heb ik nog het vooruitzicht van de Advanced Course, waar ik internationale ondernemers mag helpen om van Concept tot financiering te komen.

Mooi vond ik ook de presentatie van Teus en Gerard van de Trade & Development Group. Zij symboliseren voor mij de perfecte samenwerking: Gerard als visionair met een droom en Teus die de randvoorwaarden organiseert om de dromen te realiseren. Geniet een stukje mee van het voorleesmoment van Gerard, waarin hij aangeeft hoe “Niemand” een grote droom heeft.

Graag bedank ik NCDO voor het mogelijk maken en de ondernemers voor het delen van hun fantastische dromen.

Ik ga nog lang nagenieten van mijn fantastische cadeaus.

 

Feel Good Boot

Ondernemen zonder Grenzen

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief