Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Kun je het voorstellen; een kinderboekenwinkel in Nigeria zonder boeken over Afrikaanse kinderen en zonder boeken in de Afrikaanse taal? Toen Chimaechi Allan in de winkel in Lagos stond, realiseerde ze zich dat er iets moest veranderen. “Kinderen mogen zich niet onzichtbaar voelen in de boeken die ze lezen.”

En zo richtte de in Engeland wonende uitgeefster Kio Global op, een bedrijf dat multiculturele en meertalige boeken uitgeeft. Geen boeken over donker zijn, iets wat de meeste Afrikaanse kinderen niet beseffen tot ze erover lezen. En geen boeken over slechte huisvesting en armoede met eendimensionale zwarte karakters, schrijft Allan op de nieuwssite Africasacountry.com. Nee, ze wil boeken uitgeven die meer recht doen aan de realiteit.

Kio Global verkoopt inmiddels zo’n zeventig boeken en zamelt geld in met een crowdfunding campage voor een zelfgeschreven boek: The Wedding Week.  Het meertalige boek met illustraties, verkent tradities in Nigeria en de wereld. Door te lezen over bruiloften, leren kinderen over eten, kleding, familie en muziek. “En had ik al iets verteld over de sprekende hagedis?”

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief