Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Iedere vrijdag op Toekomstdenkers: inspirerende, mooie, innovatieve en interessante dingen van het web.

  • “Het zijn de jonge mensen waarin je moet investeren om te zorgen dat het een betere, duurzame en gelijke wereld wordt.” Bekijk hier het interview met Paul Polman, CEO van Unilever, waarin hij vertelt over de noodzaak van samenwerking en investeringen in de jongere generatie om een verschil te maken in de wereld (via @ThePunchyPack).
  • De deadline voor het behalen van de millenniumdoelen komt steeds dichterbij en de voorbereidingen voor de nieuwe post-2015 doelen zijn al in volle gang. Bekijk deze handige tijdlijn om te zien hoe het ook alweer begon.
  • De vier jonge oprichters van pop-up restaurant Instock zijn ware voedselredders. Ze verzamelen goed eten dat eigenlijk weggegooid zou worden en zetten zo dagelijks een ander menu op tafel, afhankelijk van de oogst van de dag. Lees op OneWorld Food meer over dit initiatief om voedselverspilling tegen te gaan.
  • Waterschaarste wordt gezien als één van de grootste mondiale uitdagingen van deze eeuw. Via de campagne Water Messengers kan je wereldleiders laten weten waarom jij water belangrijk vindt! 
  • Wat zijn de kansen en uitdagingen voor het realiseren van een circulaire economie? Bekijk dit inspirerende filmpje.

Over de auteur

Rosalie de Bruijn is programmamaker bij OneWorld. Ze houdt zich bezig met het betrekken van een breder publiek bij mondiale vraagstukken …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief