Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Iedere vrijdag op Toekomstdenkers: inspirerende, mooie, innovatieve en interessante dingen van het web.

  • Hoe hoog scoort Nederland op The Good Country Index? Deze nieuwe index meet hoeveel elk land op aarde bijdraagt aan de planeet en de mensheid.
  • Kan je niet genoeg krijgen van data en wil je nog beter uitzoeken hoe Nederland of een andere regio scoort op het gebied van welzijn? Deze week lanceerde de OESO een interactieve website om per regio de kwaliteit van leven in kaart te brengen.
  • Het werk van de ‘Open Working Group’, dat zich bezig houdt met het formuleren van mondiale duurzaamheidsdoelen, zit er bijna op. De hamvraag blijft: wie betaalt hiervoor? Lees op The Broker het voorstel van China en de G77.
  • Wist je dat voor de productie van één onderbroek 700 liter water nodig is? Je onderbroek is dus behoorlijk nat! Om aandacht te vragen voor het waterprobleem in de katoenindustrie rennen 100 jongeren op donderdag 3 juli in duurzaam ondergoed door het centrum van Amsterdam. Lees hier meer over dit initiatief van @JMA.

Over de auteur

Rosalie de Bruijn is programmamaker bij OneWorld. Ze houdt zich bezig met het betrekken van een breder publiek bij mondiale vraagstukken …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief