Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) en de VN vluchtelingenorganisatie (UNHCR) verkleinen de rantsoenen van Afrikaanse vluchtelingen wegens geldtekort. Sinds begin juni hebben bijna 800.000 vluchtelingen in 22 Afrikaanse landen minder voedsel gekregen. De meeste van hen met meer dan de helft.

Zelden waren er zoveel grote hulpoperaties

Het WFP vraagt om 186 miljoen dollar om de voedselhulp aan Afrikaanse vluchtelingen tot het einde van het jaar te handhaven. De UNHCR heeft 39 miljoen dollar nodig. In een gezamenlijk rapport waarschuwen WFP en UNHCR dat verminderde rantsoenen tot meer ondervoeding zal leiden, vooral bij kinderen en de meest kwetsbaren.

Zwaarst getroffen zijn de vluchtelingen in Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) en Zuid-Soedan, waar in totaal bijna een half miljoen vluchtelingen 50 tot 60 procent minder voedselhulp hebben gekregen.

Het geldtekort is niet het gevolg van krimpende budgetten, maar het gevolg van aanzienlijk meer vluchtelingen in 2014. "Zelden waren er wereldwijd zoveel grootschalige hulpoperaties tegelijkertijd”, zegt een zegsman van de UNHCR.

In totaal zijn er 11,7 miljoen vluchtelingen die door de UNHCR worden beschermd, het hoogste aantal sinds 2001. Hiervan leven er 3,3 miljoen in Afrika. 

Lees hier het hele bericht van persbureau IRIN (Engels)

Over de auteur

IRIN is the humanitarian news and analysis service of the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs. The opinions expressed do …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief