Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ruim 200 migranten die in Calais zitten hebben gister geprobeerd een veerboot naar Groot-Brittannië te bestormen, zoals bovenstaande video laat zien. De bemanning van de veerboot hield ze tegen door de laadklep op te halen.

In Calais zitten duizenden Afrikaanse vluchtelingen die op verschillende punten Europa zijn binnengekomen – via boot over de Middellandse Zee of over land vanaf Turkije. Vaak reizen ze per trein of auto verder naar het noorden van Europa. De Franse politie heeft geprobeerd de vluchtelingenkampen in Calais op te breken, maar er lijkt geen stoppen aan de stroom migranten die naar de Franse kustplaats komt. Veel slapen er onder plastic zeiltjes op de grond, in de hoop (illegaal) naar Groot-Brittannië over te kunnen steken.

OneWorld sprak afgelopen week een aantal Eritrese vluchtelingen in het Italiaanse grensplaatsje Ventimiglia, waarvan één van plan was door te reizen naar Groot-Brittannië. Het is ons vooralsnog onbekend of hij zich gisteren ook in Calais bevond. Groot-Brittannië is een populaire bestemming voor Eritrese vluchtelingen omdat er vaak al familie zit en ze soms de Engelse taal al een beetje spreken.

Lees meer op de site van de BBC.
 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief