Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Verbeter de wereld, begin bij het benutten van talent!

Volgens mij wordt de wereld weer een stukje beter als ieders talent optimaal benut wordt.

 

Want talent in ontwikkelingslanden

Ook in ontwikkelingslanden begint het benutten van talent met onderwijs om uberhaupt talent te ontdekken en te ontwikkelen. Gelukkig wordt dat talent steeds meer ingezet door plaatselijke initiatieven en door vele idealisten uit het ‘rijke westen’.

 

….. wordt benut door ondernemers zonder grenzen

Een groeiend deel van die idealisten onderneemt eerlijk zonder winst te schuwen, de zogenoemde ‘ondernemers zonder grenzen’. Verschillende ondernemingen die zo duurzaam mogelijk de plaatselijke ‘people & planet’ benutten en zorgen dat de ‘profit’ eerlijk verdeeld wordt en zo een grenzeloos verhaal kunnen vertellen. Maar hun schaarse tijd, aanwezigheid en geld moeten zij eerst aan hun onderneming besteden.

 

….die hun verhaal voor de kritische consumenten

Terwijl die duurzame succesverhalen juist kunnen bijdragen aan de verkoop, eerlijke winstverdeling en zo weer plaatselijke talentontwikkeling.

Want Westerse consumenten kennen graag bijvoorbeeld de maatschappelijke impact van een product, de werk- en leefwijze van de producent en zelfs van de toeleverancier. Verhalen die een ondernemer niet in een weekje optekent, onderbouwt en vertaalt naar de potentiele consument.

 

…..laten vertellen door talent uit Nederland!

Gelukkig is er talent met energie, kennis en tijd om deze verhalen te helpen vertellen. Afstudeerders of net afgestudeerden die wel willen investeren in hun werk-leerervaring in een ontwikkelingsland, mits zij in korte tijd en op niveau daadwerkelijk bij kunnen dragen.

Een deel van dit talent wordt echter verspild omdat deze potentiele bijdrage moeilijk wordt gematcht met ondernemers zonder grenzen. Vooral zonder beroepsopleiding of medewerking van de kennisinstelling zie je deze onnodige verspilling. Terwijl alleen organisatietijd en netwerk nodig zijn.

 

En zo door mijn eigen talent zonder grenzen….

Mijn organisatiekracht en netwerk gebruik ik om -zonder winstbejag- een reeks jonge talenten in te zetten op grenzeloze opdrachten. Succesievelijk werkt ieder bij de onderneming aan zijn eigen deelopdracht en kunnen ze daarop desgewenst afstuderen.

Door die onderdelen vervolgens onder mijn toezicht (evt samen met de kennisinstelling) op elkaar aan te laten sluiten en samen te voegen, krijgt de opdrachtgever zijn maatwerk-antwoord binnen de afgestemde periode en kwaliteitseisen. Helemaal win-win wordt het, als er plaatselijk jong talent aan de onderneming en het Nederlands talent wordt gekoppeld. Zodat ieders verhaal nog grenzelozer wordt.

En ik help wereldwijd talent te benutten!

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief