Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Topfotograaf Jimmy Nelson organiseert aanstaande zondag samen met drie Nederlanders een benefietavond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam om geld in te zamelen voor Nepal

'Before they pass away'
Op de benefietavond vertelt de topfotograag over zijn ervaringen in het zwaar getroffen land. Vijf jaar geleden geleden begon Nelson aan een wereldreis waarbij hij met zijn analoge camera meer dan 35 bijzondere stammen bezocht en vastlegde.

Een van de stammen was een groep in Mustang in het hooggebergte van Nepal. De foto’s verschenen in het boek ‘Before they pass away’. Klik voor de foto's van de Nepalese stam op de fotogalerij hierboven.

Benefietavond
De benefietavond vindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam plaats en wordt gepresenteerd door presentatrice Daphne Bunskoek en Miryanna van Reeden, bekend als actrice en van haar deelname aan Wie is de Mol?. Muzikale bijdragen worden gegeven door de Zimbabwaans-Nederlandse singer-songwriter Rina Mushonga en Sharad Joshi. De opbrengst van de avond gaat naar 'The Cloudbase Foundation', een door paragliders opgezette hulporganisatie die steun biedt aan de bewoners van rurale en moeilijk bereikbare gebieden in Nepal.

Voor meer informatie over de benefietavond, klik hier.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief