Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

3rd World Farmer
Spelers die verslaafd zijn aan Farmville op Facebook let op! Dit spel is een verantwoordelijke vervanging. Je zorgt voor een boerengezin op het platteland van Afrika en probeert zo lang mogelijk te overleven. Je hebt te maken met oneerlijke prijzen, slechte medische zorg, rebellen, oorlog en natuurrampen.
http://www.3rdworldfarmer.com

Oliegarchy
Oiligarchy

 

 

OiligarchyHoe lang hou jij het als oliegigant vol om de wereld van olie te voorzien? De wereld maakt zich steeds meer zorgen over het milieu en jij als ‘slechterik’ probeert zo lang mogelijk geld te verdienen, de regering voor je te winnen en bemoeizuchtige eco-activisten af te schudden. http://www.molleindustria.org/en/oiligarchy 
 

 

 

The Riverbed: An Eco-Noir Mystery
Als een soort Sherlock Holmes probeer je de moord op je vader te onderzoeken. Je vader was onderzoeker en activist in een gebied waar waterschaarste een groot probleem is. Het spel legt de dynamiek uit van waterschaarste en hoopt zo meer bewustzijn te creëren voor het probleem. Met zo’n spannend en leuk spel kan het bijna niet mis gaan met de aandacht. http://www.riverbedgame.com/

Ayiti: The Cost of Life 
Gedurende vier jaar probeer je een gezin in Haïti in leven te houden. Je hebt maar beperkte middelen, maar je moet ze wel gezond houden, onderwijs geven en helpen overleven. Het is moeilijker dan het lijkt. Je bent bijna altijd gedoemd om te mislukken.
http://www.unicef.org/voy/explore/rights/explore_3142.html
 

Darfur is Dying
Darfur is Dying

 

 

Darfur is DyingAls vluchteling in de vluchtelingkampen in Darfur heb je het zwaar, maar voor ons is dat vaak moeilijk voor te stellen. Met de game Darfur is Dying kan je een glimp opvangen van hoe het zou zijn om één van die vluchtelingen te zijn.
http://www.darfurisdying.com

Climate Challenge
Als president van Europa probeer je goede keuzes te maken om de aarde te redden van de opwarming, je eigen staat gezond te houden en populair te blijven. Kies de beleidsplannen die je wilt en zie hoe goed je het doet. Het spel is gebaseerd op echte wetenschappelijke data. Misschien ooit handig als je zelf in het parlement zit?
http://www.bbc.co.uk/sn/hottopics/climatechange/climate_challenge/

 

 

Food Force & Free rice
Ga op een spannende missie van de wereldvoedselorganisatie (WFP). Je moet zes missies volbrengen om de mensen in een land, verscheurd door oorlog en droogte, van voedsel te voorzien. Leer wat er allemaal voor nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Als dit spel allemaal te spannend voor je is kan je ook het spel Free Rice spelen. Door vragen goed te beantwoorden doneer je 10 gram rijst. Nu alleen maar hopen dat de rijst goed aankomt.
http://www.food-force.com
http://freerice.com/

Against All Odds
Je kruipt in de huid van een vrouwelijke vluchteling die haar land probeert te ontvluchten. Je leert op een leuke manier met wat voor moeilijkheden ze te maken krijgt. Niet alleen is er aandacht voor de gevaren van het vluchten, maar leer je ook hoe moeilijk het is een ander land binnen te komen en een leven op te bouwen.
http://www.playagainstallodds.com/

enercities
Enercities

 

 

EnercitiesBouw je eigen duurzame stad en probeer dit zo goed mogelijk te doen. Lekker makkelijke en leuk spel om te spelen via Facebook.
http://www.enercities.eu
 

 

 

PeaceMaker
Begrijp jij ook nog steeds niet precies waarom Israëliërs en Palestijnen niet gewoon vrede kunnen sluiten? Deze game kan dat misschien wel uitleggen. Alleen jammer dat je het spel moet kopen. Zo zie je maar weer dat sommige wereldverbeteraars ook andere motieven kunnen hebben.
http://www.peacemakergame.com
 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief