Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

De afgelopen drie dagen zijn heel verschillend ingevuld. Dinsdag hebben we de landbouwbeurs AgroTech in Chandigarh bezocht. De beurs was professioneel en ruim opgezet, maar qua technologische ontwikkeling van de machines voor ons een stap terug in de tijd. Voor de lokale journalisten waren wij de hotspot op de beurs en we zijn dan ook door verschillenden geïnterviewd. Na vele poses voor de journalisten, werden wij de volgende ochtend verrast met meerdere foto’s in diverse kranten!

Woensdag stond in het teken van de melkveehouderij. We bezochten een melkfabriek, een trainingscentrum en twee melkveebedrijven. De bedrijven molken allebei rond de 75 koeien. De ene in een ligboxenstal met een swingover (4 melkstellen) als melksysteem en de andere in een vrijloopstal. Deze koeien werden één voor één vastgezet in een box en gemolken met een melkstel. De verschillen tussen deze twee bedrijven zijn dus groot. Beide bedrijven deden ook aan mestvergisting. Het gas werd in huis gebruikt. Deze bedrijven zijn een indicatie voor de ontwikkeling van de landbouw, maar geen referentie. De kleinere boeren bezoeken we tijdens de tweede helft van onze reis in het zuiden. We zijn zeer benieuwd naar deze bedrijven!

Donderdag was het de beurt aan de aardappeltelers. Na een langere reis dan gepland (file’s zijn ook hier niet onbekend) kwamen we aan in Jalandhar. We werden verwelkomd door de heer Sangha, eigenaar van Sangha Seeds. Na een korte introductie kregen we een goede lunch in de prachtige tuin van het woonhuis. Sangha Seeds richt zich op de pootgoed aardappelen, het bedrijf teelt 2000 ha en is daarmee de grootste pootgoed teler van Azië. Na een rondleiding over het bedrijf kwamen we terug in de tuin. Mevrouw Sangha was hier ook samen met zo’n 40 schoolkinderen. Sinds een aantal jaren geeft zij de kinderen hier les. De lessen zijn kosteloos en voor de mindere families een mooie mogelijkheid om hun zoon of dochter een goede start te geven. De dans en zanguitvoering van de kinderen was een mooie afsluiting van de dag.
 

Vandaag vliegen we van Amritsar naar Chennai waar we het zuiden gaan verkennen. In een volgende blog hier meer over!

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500