Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het revolverend fonds van Rutte-II zal alleen werken als het kabinet ook andere belemmeringen wegneemt. Dat zegt ontwikkelingsorganistie ICCO naar aanleiding van een onderzoek dat TNS-NIPO in opdracht van ICCO uitvoerde.  Ondernemers willen volgens het onderzoek, maar zijn bang voor praktische en financiële problemen.

TNS-NIPO onderzocht of ondernemers bereid zijn in ontwikkelingslanden te investeren. 70 procent van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven overweegt in de toekomst internationaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen (IMVO). Maar van die bedrijven heeft slechts 8 procent concrete plannen. De reden hiervoor is volgens ICCO dat ondernemers te veel praktische en financiële obstakels tegenkomen.

Die financiële obstakels kunnen overwonnen worden met het revolverend fonds van Rutte-II. De praktische problemen die ondernemers zien, hebben vooral te maken met het ontbreken van kennis over IMVO en lokale organisaties. Daarin verwachten ondernemers concrete hulp van de overheid. Daarom denkt ICCO dat het revolverend fonds alleen zal werken als de overheid de midden- en kleinbedrijven ook met praktische informatie zal ondersteunen. 

Bron: ICCO
Foto: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief