Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wie schrijft het beste plan voor een investering in een ontwikkelingsland? Ongeveer vijftig young professionals en managers uit het bedrijfsleven strijden om de Business Development Award en de Best Partner Award.

Sinds de ‘Partnership Verkiezing’ op 4 juli van start ging, ontving de jury ongeveer vijftig business cases. Doel van de cases is investeerders laten zien dat investeren in een project in een ontwikkelingsland de moeite waard is. Van Ganzewinkel doet bijvoorbeeld mee met een plan dat Somalië veiliger moet gaan maken en Philips wil mensen in ontwikkelingslanden groene energie laten gebruiken. De twee beste ideeën winnen een award, een geldprijs en 20.000 euro aan media-aandacht.

De wedstrijd is een initiatief van Behold en wordt samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het NCDO en NUzakelijk georganiseerd. Behold is een bedrijf dat grote onderneming advies geeft op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijk doel van het bedrijf is internationaal ondernemerschap in ontwikkelingslanden stimuleren.

Deelnemen kan niet meer, maar het publiek kan wel via NUzakelijk.nl stemmen op het beste plan. De online stemmers bepalen voor 50 procent wie de winnaars worden. De andere helft van de stemmen wordt toegekend door een deskundige jury. Wie er gewonnen heeft, wordt op 21 november bekend gemaakt.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief