Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In bepaalde regio’s in Rwanda zijn gezondheidscentra op het platteland moeilijk bereikbaar. Het wegennet voldoet niet. Luchttransport wordt dan interessant.

Onbemande vliegtuigen kunnen snel bloed, medicijnen en medische apparatuur leveren. Bovendien zijn ze veel goedkoper dan de motorfietsen die men vaak inzet, zegt Zipline, een Amerikaanse robotproducent.  

Drones belangrijk
Zipline sloot deze week een belangrijke overeenkomst met de Rwandese regering. In een eerste fase mag het drie kleinere luchthavens bouwen voor drones en daarvoor ook de toestellen leveren. De zogeheten ‘droneports’ komen in het centraal gelegen district Muhanga.

Vliegende robots zijn al voor medische doeleinden ingezet in moeilijk bereikbare gebieden in Australië, Duitsland, Zwitserland, Haïti en de Dominicaanse Republiek. Eerder voorspelde Patrick Meier, expert humanitaire innovatie en technologie, al de potentie van drones in onherbergzame gebieden: “De discussie draait niet om óf drones gebruikt gaan worden, maar hoe ze precies worden ingezet.” In Rwanda dus voor het transport van medicijnen.  

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500