Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

De jacht in Namibië is, na die in Canada, de grootste jacht op zeehonden ter wereld. Dit jaar worden naar verwachting 85.000 pups en 6.000 volwassen dieren gedood. Bont voor Dieren wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de moord op de Kaapse pelsrobben en zal de binnengekomen handtekeningen aan de Namibische regering aanbieden.

Agressief
Associated Press heeft onlangs schokkende beelden vrijgegeven van de Namibische zeehondenjacht en de aanval op twee onderzoeksjournalisten van Bont voor Dieren. Op de beelden is onder meer te zien hoe Namibische jagers de pups van de Kaapse pelsrobben doodknuppelen. Ook is te zien hoe de jagers – nadat ze in de gaten krijgen dat ze worden gefilmd – met hun knuppels woedend op de twee onderzoeksjournalisten afkomen.

Nadat de onderzoeksjournalisten waren ontdekt door de jagers, werden zij door hen met de dood bedreigd. De derde persoon wist ongezien te ontkomen met een deel van de beelden. De andere twee werden door de politie opgepakt en afgelopen vrijdag beboet door de Namibische rechtbank wegens het zich bevinden op verboden terrein. Ook kregen ze een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden.

De jagers wilden voorkomen dat de beelden van het videofragment op de site van Bont voor Dieren de wereld bereikten.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief