Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het welzijn wordt in dit onderzoek gemeten door te kijken naar vijf factoren: financiële zekerheid, fysieke gezondheid, tevredenheid met de maatschappij, het hebben van een doel en sociale relaties. De resultaten baseren zich op het percentage inwoners per land die in minimaal drie factoren verbetering zien.

Als er gekeken wordt naar de totale wereldbevolking, dan ervaart de meerderheid ervan de ontwikkelingen in de meeste categorieën juist negatief. Maar 1 op de 6 volwassenen vindt dat ze verbeteren in drie of meer factoren.

Panama scoorde in vier van de vijf categorieën het hoogst. Alleen de financiële zekerheid bleef achter. Vooral landen in noord en centraal Europa hebben de hoogste score op financiële zekerheid. Maar liefst 72% van de Zweedse bevolking ziet zichzelf financieel groeien.

Volgens het onderzoek groeit de tevredenheid met de maatschappij als welzijnsfactor wereldwijd het meest van alle vijf de factoren. Terwijl steeds minder mensen een doel voor ogen hebben waardoor ze zich gelukkiger voelen.

De 5 gelukkigste landen (met percentage mensen die in drie of meer elementen groeit):

  1. Panama: 61%
  2. Costa Rica: 44%
  3. Denemarken: 40%
  4. Oostenrijk: 39%
  5. Brazilië: 39%

De 5 ongelukkigste landen:

  1. Syrië: 1%
  2. Afghanistan: 1%
  3. Haïti: 3%
  4. Democratische Republiek Congo: 5%
  5. Tsjaad: 5%

Lees hier het hele artikel.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief