Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In 2012 bracht het bedrijf Activision de game Call of Duty: Black Ops II uit, met daarin een karakter met dezelfde naam en hetzelfde uiterlijk als Noriega. De oud-dictator was ‘not amused’ en begon een rechtszaak. Dat meldt de gamesite Gamespot.

Een rechtbank in Californië verwierp afgelopen dinsdag de eisen van Noriega vanwege de vrijheid van meningsuiting. Namens de gedaagden deed de voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, het woord: “Een berucht crimineel heeft vandaag niet gewonnen. En dat is een overwinning voor de entertainment industrie over de gehele wereld.”

[[{“fid”:”31331″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Manuel Noriega”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Manuel Noriega”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_halve_breedte media-element file-file-styles-artikel-halve-breedte”,”id”:”styles-4-0″}}]]

Drugshandel, witwassen en moord
Noriega was nooit president van Panama, maar heerste wel als een dictator over het land. In 1990 werd hij door het Amerikaanse leger afgezet en ‘vrijwillig’ overgebracht naar de VS. Daar werd hij tot veertig jaar cel veroordeeld wegens drugshandel en witwaspraktijken. In 2010 werd Noriega door de VS uitgeleverd aan Frankrijk, die hem vervolgens weer uitleverde aan Panama. Daar zit hij nu een straf uit van twintig jaar voor de moord op elf politieke tegenstanders.

Over de auteur

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief