Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Patrick Waardijk is MVO recruiter en is dagelijks op zoek naar de juiste sollicitanten. “Waar ik op let is het CV zelf. Ik krijg soms wel honderd sollicitaties binnen voor een functie. Dan ga ik dit aantal eerst scannen totdat ik er een stuk of tien overhoud.”

Bellen
Waardijk is geen uitzondering. 43% van de recruiters zegt één minuut of minder te besteden aan het scannen van een CV. Val dan maar eens op. “Je kunt jezelf in beeld brengen bij de recruiter of het bedrijf waar je solliciteert door bijvoorbeeld te bellen. Bel vooraf om wat duidelijkheid te krijgen over de vacature en bijvoorbeeld na het solliciteren om te kijken of je sollicitatiebrief is ontvangen.”

Mini-motivatiebrief
Voordat je gaat bellen, moeten er al wat andere zaken geregeld zijn. “Zorg dat je vooraf weet waar jouw kracht ligt en laat dit duidelijk in het CV blijken. Gebruik daar onder andere de profielschets bovenaan je CV voor. Deze wordt steeds belangrijker, het is eigenlijk een soort mini-motivatiebrief geworden.”

Patrick Waardijk was een van de sprekers op het Fair Career Event dat OneWorld op 6 en 7 oktober organiseerde. De komende weken vind je hier meer tips van de sprekers van dat evenement.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief