Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Volgens de aan de staat gelieerde Ethiopian Human Rights Commission (EHRC) zijn sinds augustus 2016 in totaal 669 mensen omgekomen tijdens de protesten die sinds november 2015 tegen de overheid plaatsvinden. Dit brengt het totale dodental op 900.

Uit het rapport dat de EHRC afgelopen week aan het parlement van Ethiopië presenteerde, blijkt dat beveiligingsdiensten maatregelen namen die naar verhouding op gelijke voet stonden met de protesten van de demonstranten. Het rapport noemt landrechten, corruptie, werkloosheid en slecht bestuur als redenen voor de protesten.

Volgens de oppositie en mensenrechtengroeperingen ligt het werkelijke aantal doden hoger omdat veel mensen gewond waren en later alsnog zijn overleden. Zij roepen op tot onafhankelijk onderzoek, meldt de BBC. In oktober 2016 is de noodtoestand uitgeroepen met als doel de demonstraties in de kiem te smoren. Tot op heden zijn de demonstraties echter aan de orde van de dag.

Meer lezen? Lees het op BBC.

Foto: Flickr, David Holt

Over de auteur

afstudeerstagiaire

Jantine is afstudeerstagiaire bij OneWorld en student International Development Management – Sustainable Value Chains aan Hogeschool …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500