Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Nadat we de Maya’s hebben bespot voor het uitblijven van een Apocalyps balanceren we nu op het randje van…

 

2012.

 

Cabaretiers spuwen in het theater hun bespiegelingen over de tijdsgeest van Nederland en schreeuwen op platvloerse wijze voor een samenleving met meer diepgang. Op de beats van Gangnamstyle wordt de tv kijker meegezogen in jaaroverzichten van de hedendaagse ecologische, economische, financiële en politieke crisissen. Dagbladen, weekbladen en maandbladen bombarderen lezend Nederland op eindeloze terugblikken van de hoogtepunten, dieptepunten, mediahypes en tv-relletjes van 2012. En de meer auditief ingestelde burger mag deze overzichten beluisteren op de radio.

 

Van mij geen geforceerde oproep tot een gezamenlijk gevoel van urgentie, geen moreel appèl voor 2013 op uw als wereldburger en al zeker geen poging om op humoristische wijze 2012 in soundbites te verwerken.

 

Wel een foto van een dierbare vriendin, Ana Maria Rey. In Bangkok legde zij de staat van de mensheid op beeld vast. Een foto die wellicht inspireert tot stilstaan. Stilstaan om (zelf) terug te kijken.

 

Ana Maria Rey won met deze foto de derde prijs voor de ‘Study in Holland Foto Contest’.

670

Over de auteur

Ralph Schreinemachers is een expert op het gebied van Latijns-Amerika. Hij werkt onder andere als freelance trainer en auteur.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief