Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Met de deadline van 2015 in zicht vroeg OneWorld aan acht kunstenaars om de millenniumdoelen te verbeelden. Het resultaat: acht bijzondere filmpjes die reflecteren op de acht afspraken om de armoede de wereld uit te helpen. Vandaag: millenniumdoel 6.
[[{“fid”:”25488″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“height”:”327″,”width”:”581″,”alt”:”Millenniumdoel 6: Bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes – Meschac Gaba, Benin, 2014″,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

Millenniumdoel 6 gaat over de bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes.

Deze video is gemaakt door de Meschac Gaba (1961) uit Benin. Hij studeerde aan de Rijksakademie van Beeldende kunsten in Amsterdam in 1996-1997, en woont in Rotterdam. Hij ontwikkelde een beeldtaal die culturele verschillen zichtbaar maakt en tegelijkertijd de Afrikaanse en Westerse wereld met elkaar verbindt in universele thema’s.

Meer mensen sterven door malaria dan door aids
Gaba over zijn filmpje: “Malaria is de ziekte waar de meeste Afrikanen door getroffen worden. Vooral in West-Afrika sterven meer mensen door malaria dan door aids. Juist omdat deze ziekte zo gevaarlijk is, heb ik ervoor gekozen om malaria onder de aandacht te brengen.”

Deze film is gemaakt in samenwerking met The One Minutes, een wereldwijd netwerk voor bewegend beeld

Hoe gaat het met millenniumdoel 6
Het gaat goed met de bestrijding van hiv en aids. Het aantal nieuwe besmetting is de afgelopen jaren fors gedaald. Maar in 2011 raakten nog steeds circa 2,5 miljoen besmet met het hiv-virus. Gelukkig komen er steeds meer aidsremmers beschikbaar. Bij malaria is het aantal sterfgevallen met 25% afgenomen.  In sommige Afrikaanse landen neemt de verspreiding van de ziekte echter weer toe.

Meer weten?

Over de auteur

Tekstschrijver bij Wilde Ganzen
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief