Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Een militaire parade in Noord-Korea, wetenschappelijk onderzoek op de Zuidpool, en stoeiende leeuwen op de Afrikaanse savanne. In een dag gebeuren er op aarde de meest diverse dingen, blijkt wel uit de filmpjes die nu online voor iedereen toegankelijk zijn.

Aan het One Day on Earth project deden zowel professionele filmmakers als amateurs met slechts de camera van hun mobiele telefoon mee. Ook werden filmmakers in ontwikkelingslanden getraind en geholpen met het uploaden van hun materiaal door non-profitorganisaties.

Ontroerend Nederlands filmpje
Een van de meest ontroerende filmpjes van al die duizenden videos komt toevallig van eigen bodem. Het laat beelden zien van Vincent, een Nederlandse jongen met een zeldzame genetische ziekte. Vincents levensverwachting was maar tien jaar, maar op 10.10.10 kon hij gelukkig nog zijn tiende verjaardag vieren.

Het online filmarchief van One Day on Earth is voor iedereen toegankelijk, de initiatiefnemers hopen dat dit tot veel reacties en interactie met de filmmakers leidt. Het idee achter het project was immers om, behalve het vastleggen van een snapshot van het leven op aarde, wereldwijde samenwerking te bevorderen.

Van alle filmpjes wordt ook nog een compilatie gemaakt. Die film verschijnt later dit jaar.

One_Day_on_Earth_map

Foto boven, Interview op Venice Beach, One Day on Earth, Pamela Ruddick

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief