Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wil jij ondernemen in ontwikkelingslanden? Om de nodige voorkennis op te doen en problemen te voorkomen, kun je vanaf nu terecht op het platform Ondernemeninontwikkelingslanden.nl.

Afgelopen woensdag zette minister Ploumen de website online. Het platform is gelanceerd door de Nederlandse ontwikkelingsorganisaties Partos en VNO-NCW-MKB-Nederland. Hiervoor werkten zij samen met de overheid, ontwikkelingsorganisaties en ondernemers. De website is bedoeld om kennis over duurzaam ondernemen van NGO’s en ondernemers met elkaar te delen.

Gerard Klijn, ondernemer in noten in meerdere ontwikkelingslanden, vindt het belangrijk om met NGO’s samen te werken. De NGO’s geven advies en trainingen aan de lokale ondernemers en dit draagt bij aan Klijns ambitie om mensen in derdewereldlanden onafhankelijkheid te bieden.

Klijn ondervond dat het niet gemakkelijk is om in een ontwikkelingsland te ondernemen: ‘In Benin staat een fabriek met ruimte voor 400 werknemers, maar er zijn maar 200 werknemers aan het werk’. Een van de medewerkers legde hem uit hoe dit komt: ‘Veel mensen houden er niet van om de hele dag binnen te zitten’. Problemen als te weinig voorkennis, hopen de initiatiefnemers met de website in de toekomst te voorkomen.

 

Foto: Adam Cohn

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief