Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zeven weken nadat Liberia ebola-vrij werd verklaard, is vandaag een nieuw geval geconstateerd. 

De Liberiaanse regering bevestigt dat het lichaam van een overleden Liberiaanse jongen positief is getest en hij is overleden aan het dodelijke ebola-virus. De zeventienjarige Liberiaan is inmiddels begraven volgens de preventie-procedures. 

Hoe de jongen, afkomstig stad dicht bij het internationale vliegveld, besmet is geraakt, wordt momenteel uitgezocht. Ook met wie hij voor zijn dood in contact is geweest, is nog onduidelijk. Liberia moet voorlopig gissen of het ‘ebola-vrij’ blijft.

11.000 doden
De Vernenigde Naties (VN) schatten dat in totaal zo'n 11,000 mensen zijn omgekomen sinds de virusuitbraak in december 2013. De meeste van deze slachtoffers vielen in Liberia, Guinee enSierra Leone.

Hoewel de verspreiding van het virus de afgelopen maanden werd teruggedrongen, neemt het aantal besmettingen nu weer toe door het naderende regenseizoen in West Afrika.

Kijktip'De ebola-epidemie', een aangrijpende documentaire over de ebola-uitbraak in West-Afrika. In de reconstructie met geïnterviewde sleutelpersonen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), West-Afrikaanse leiders en hulporganisatie Artsen zonder Grenzen, wordt pijnlijk duidelijk hoe deze crisis zich kon ontwikkelen tot de grootste ebola-uitbraak ooit. De documentaire kun je hier bekijken.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief