Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

New Business Development reis:
                          'Anders kijken, anders denken, anders doen'

In November 2013 faciliteren Rosanne Poolen en Carole Donkers een ‘New Business Development’ reis naar Ghana. Voor ZP-ers en ondernemers die hun marktwaarde willen vergroten en meer uit hun business willen halen.

Recent onderzoek naar Nieuwe Business Modellen van de Radboud Universiteit Nijmegen wijst onder andere uit dat we er in de nabije toekomst niet meer zonder kunnen. Succesvolle ondernemers werken vanuit één businessmodel dat economische, sociale en/of ecologische waarde creëert.

Aangetoond in onderzoek in 2012, is dat Nieuwe Business Modellen verschillende aspecten gemeenschappelijk hebben, zoals:
– coöperatief samenwerken,
– het werken aan de beleving rond een product of dienst
– het verbinden van waarden.

Door het samenbrengen van deze factoren ontstaat vernieuwing en innovatie, wat de grondslag vormt voor waardecreatie. En dat is essentieel voor succes voor ondernemers in de huidige tijd en de ‘nieuwe’ economie die aan het ontstaan is.

Carole Donkers won in 2010 met het concept Talent Beyond Limits de Millenium Venture Competition: “Beste sociale bedrijfsplan met meeste impact op de millenniumdoelen”. Talent Beyond Limits vertegenwoordigt een voorbeeld van een Nieuw Business Model en Carole Donkers is dan ook geïnterviewd als bedenker en bouwer.

Onze werkwijze tijdens een New Business Development reis:
– In een back-to-basic en out-of-the box omgeving,
– verbinden we mensen, waarden en talenten uit verschillende culturen en achtergronden,
– brengen een proces van creativiteit en co-creatie op gang,
– met als doel andere Business Modellen te ontwikkelen,
– en als output een Plan van aanpak om de inzichten door te vertalen in je eigen
product of diensten. 
 

  • In Afrika brengen we je actief in contact met lokale ondernemers, de lokale bevolking, de publieke sector en hun vraagstukken.

    Zo stimuleren we het uitwisselen van kennis en ervaringen, win-win situaties, gelijkwaardig contact van mens tot mens en duurzame (handels)relaties.

De meerwaarde
Een investering in onze reizen naar Afrika, betekent werkelijk alles uit die investering halen. Naast je eigen persoonlijke en bedrijfsontwikkeling en het vergroten van de marktwaarde van jezelf en/of je dienstverlening, creëer je ook winst voor de wereld om je heen.

Jij, de lokale bevolking en de plaatselijke economie halen meerwaarde uit onze programma’s.

Talent Beyond Limits staat garant voor een weloverwogen mix van commerciële en zakelijke belangen, met oog en aandacht voor sociale impact, milieu-, culturele en maatschappelijke aspecten.

Kennis maken
Op 28 juni vindt het congres plaats over Nieuwe Business Modellen, georganiseerd door de Radboud Universiteit Nijmegen: www.nieuwebusinessmodellen.info.

Onderzoeksresultaten worden gepresenteerd en namens Talent Beyond Limits verzorgt Rosanne Poolen een workshop. Zij geeft deelnemers een kijkje in haar aanpak, die zorgt dat je als ondernemer anders zult kijken, denken en doen.

Rosanne Poolen is oud-deelnemer van Talent Beyond Limits en een inspirerend voorbeeld hoe deelname aan een ‘New Business Development’ reis leidt tot succesvol commercieel en sociaal ondernemen.

Meer informatie:
I:  www.talentbeyondlimits.nl
E: info@talentbeyondlimits.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief