Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Als je wilt switchen van profit naar non-profit, is het belangrijk dat je zeker weet dat het de goede keuze is. Ervaringsdeskundige Leonie van Mierlo heeft twintig jaar werkervaring in de non-profit en profit sector. “Denk vooraf goed na over jouw motivatie. Werk blijft werk. Wat anders is, is wat je ervoor terug krijgt.”

Knagend gevoel
Van Mierlo begon haar carrière bij grote, commerciële bedrijven als Hunkemöller en KLM. Maar er begon iets te knagen. “Het werk dat ik deed gaf me steeds minder voldoening. Ik wilde zinvol werk doen, waarbij ik het gevoel had dat het bijdroeg aan de wereld. Als je de overstap wilt maken, raad ik wel aan om goed uit te zoeken welke organisatie bij je past. Zorg ervoor dat je weet waar je affiniteit mee hebt, of het nu mensen, dieren of duurzaamheid is.”

Verschil maken
Na de overstap van profit naar non-profit merkte Van Mierlo al snel dat werken zonder winstoogmerk anders is. “Bedenk vooraf bij jezelf waarom je op zoek gaat naar een baan in de non-profit sector. Doe je dit omdat je wilt bijdragen aan een betere wereld, of om een impact te maken? Of wil je enkel een nieuwe werkomgeving? Bij die eerste twee zit je goed in de non-profit. Maar als je enkel een nieuwe werkomgeving zoekt, is dit misschien niet genoeg motivatie om een succesvolle switch te maken. 

Van Mierlo was een van de sprekers op het Fair Career Event dat OneWorld op 6 en 7 oktober 2011 organiseerde.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief