Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Als je begint met maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het verstandig om allereerst je doelen duidelijk vast te stellen. Denk goed na over wat je ambities zijn en op welk punt je uiteindelijk wil uitkomen.

Het klinkt voor de hand liggend, maar als je hier tijd aan besteedt, is de kans op concreet resultaat het grootst. Dit zegt Nelleke Jacobs, kennismanager bij MVO Nederland. De ISO 26000, een internationale richtlijn voor MVO, kan een helpende hand bieden bij het bepalen van je maatschappelijke verantwoordelijkheden.

Stappenplan
Als de doelen zijn vastgesteld, maak dan een duidelijk stappenplan. Houd hierbij wel rekening met de haalbaarheid van de plannen. Neem niet te grote stappen, veranderingen hebben tijd nodig om in te bedden in een bedrijf. Aan de hand van zo’n stappenplan kun je achteraf ook vaststellen of je doelen zijn gerealiseerd. Wanneer een doel behaald is, sta hier dan ook bij stil en vier het bijvoorbeeld. Dit werkt motiverend.

Nelleke Jacobs was één van de sprekers op de inspiratiemiddag Duurzaam Verschil. Heb je dit moeten missen? Houd OneWorld dan de komende weken in de gaten, want de beste tips voor het verduurzamen van je organisatie worden hier nog eens uitgelicht!

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief