Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Levi Strauss heeft zich bij de groeiende lijst met bedrijven gevoegd die geen houtproducten van Asia Pulp and Paper meer kopen. Het Aziatische bedrijf is betrokken bij de ontbossing van het regenwoud en schending van de mensenrechten in Indonesië.


Levi’s heeft het beleid voor het goed inkopen van houtproducten, dat is opgezet in 1990, verder aangescherpt. De spijkerbroekenfabrikant wil nog verder gaan in hun groene papierbeleid. Als het mogelijk is wil het bedrijf 100 procent gerecyclede producten gaan gebruiken. Het beleid is gericht op alle hout- en papierproducten die gebruikt worden, zoals papier, verpakkingen, decoratie materiaal en meubels.


Ontbossing
De regenwouden van Indonesië zijn biologisch de meest diverse ter wereld en de ontbossing is er het hoogst. Met het kappen van hout in Indonesië komt meer CO2 vrij dan alle auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en schepen in de VS gezamenlijk uitstoten. Ook leidt de ontbossing tot het uitsterven van beschermde dieren, zoals de Orang Oetan en de Sumatraanse tijger.


Lees meer bij Sustainable Business
Foto (cc)

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief