Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Net als alle andere kinderen op het strand wilde Adeeb zwemmen met zijn vader. Maar diens nepbeen was niet waterdicht en zwemmen zonder been was te gevaarlijk. Adeeb liet zijn superslimme breintje kraken en maakte van speciale medische was een nieuw, waterdicht been voor zijn pa.

[[{“fid”:”29370″,”view_mode”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_kwart_breedte media-element file-file-styles-artikel-kwart-breedte”,”id”:”styles-5-0″}}]]Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website Whocares. Daar vind je inspirerende initiatieven en verhalen van mensen over de hele wereld.

 

Uitvinden
De jonge Al Balooshi had de smaak van het uitvinden te pakken. Hij vindt zijn inspiratie in dingen die andere mensen helpen. Bijvoorbeeld: om zijn moeder te helpen knutselde hij een huishoudrobot in elkaar. Ook ontwierp hij een brandweerhelm met camera en nachtzicht dat automatisch inschakeld als het daglicht afneemt.

Jonge talenten
De Sheikh Hamdan bin Mohammed, kroonprins van Dubai, steunt jonge talenten graag. Hij is groot fan van Adeeb. Geen wonder, want zijn laatste idee was er weer een in de categorie briljant: op dit moment is een autogordel in de maak die de hartslag van de bestuurder meet. Zakt die, stopt 'ie of is hij te onregelmatig dan worden familie en hulpdiensten automatisch gewaarschuwd.

We hebben het vermoeden dat we nog wel vaker van Adeeb gaan horen.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief