Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Ik lees net dat Jesse Klaver en Johan Derksen een fittie hebben gehad. Derksen vindt het een beetje lomp dat Jesse Klaver een pappadag opneemt. ‘Zolang Jesse met zijn functie nog een pappadag erop na kan houden, nou, dan is het nog niet zo slecht gesteld met Nederland’”, leest Akif voor.

“Het is toch juist goed dat hij voor zijn kind wil zorgen?” zegt Aysel. “Daar kunnen andere mannen nog wel wat van leren. Dus omdat hij in de politiek zit, moet hij niet naar zijn kind omkijken? En hij is zelf opgegroeid zonder vader, he. Dus ik begrijp dat hij het anders wil aanpakken. Die Derksen vindt hem waarschijnlijk niet stoer genoeg, of zo. Soms zijn mannen echt raar.”

“Maar er zijn ook heel veel mannen die wél een pappadag zouden willen hebben maar het geld echt nodig hebben? Of hun baas is het er niet mee eens, en zo. Hij moet voor die mannen gaan strijden, want hij zit daar toch voor ons? In dat politieke wereldje? En Jesse Klaver heeft gewoon genoeg doekoe. En waarschijnlijk zijn vrouw ook”, zegt Akif.

“Maar wacht even”, roept Demi. “Als hij er zelf voor kiest om een dag thuis te blijven en hij wordt die ene dag niet uitbetaald, dan is het toch gewoon prima? En ik lees hier dat hij zegt dat het eigenlijk elke dag een pappadag is. En daar ben ik het echt mee eens. Wat is het voor onzin dat het lijkt alsof de man maar hard moet werken en de vrouw voor de baby moet zorgen? Ik kan me daar echt aan ergeren. Daarom zitten er ook te weinig vrouwen in hogere functies. Johan Derksen is gewoon van een hele andere generatie. Hij snapt het niet.”

Hij is én vader en hij werkt daarnaast hard. Zodra ik 18 ben, ga ik op hem stemmen

“Ik vind gewoon dat hij heeft gekozen voor een functie waarbij hij keihard moet werken voor anderen. Misschien ben ik te links of zo, maar ik vind niet dat je zelf in een grote waggie en shit moet gaan rijden en een vijf-sterrenleven moet gaan leiden als je zelf de armeren wil helpen”, zegt Akif overtuigend.

Aysel: “Je kent Jesse Klaver niet eens! Hoe weet je dat hij een vijf-sterrenleven heeft? Hij heeft het volgens mij ook best zwaar gehad in zijn jeugd. Hij is half Marokkaans en kijk waar hij nu staat. Ik ben daar trots op, hoor. Laat die gast lekker voor zijn kind zorgen. Hij is én vader en hij werkt daarnaast hard. Zodra ik 18 ben, ga ik op hem stemmen.”

download-2

Over de auteur

Suna Floret woont in Rotterdam. Ze schreef onder andere columns voor het Algemeen Dagblad en werkt nu als fulltime docent op Het …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief