Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Leonie Hoeboer (33) werkt sinds september als medewerker educatie bij Movies that Matter (MtM), gevestigd aan een Amsterdamse gracht. 

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?
“Ik heb Media en Cultuur gestudeerd aan de UvA. Het was lastig om zonder praktijkervaring een baan te vinden, dus ik volgde een traineeship bij Foam Lab. Daar organiseerde ik culturele evenementen voor  jongeren. Later werd ik programmamedewerker bij het IDFA en hoofd sales bij Amstelfilm.”

Hoe kwam je bij MtM terecht?
“Ik werkte er eerder twee maanden als vrijwilliger (productieassistent). Daarna wilde ik graag een baan die film en jeugdcultuur combineert. En ik voelde sterk de behoefte om meer inhoudelijk met film bezig te zijn. Toen ex-collega’s van MtM me attendeerden op de vacature voor de educatie-afdeling, solliciteerde ik gelijk!”

Hoe bereidde je je op de sollicitatie voor?
“Ik raadpleegde mijn kennissen in het onderwijs en bekeek schoolboeken. Ik koppelde lesmateriaal aan filmtitels en maakte een iPad-presentatie met filmfragmenten.  Mijn vrijwilligerswerk gaf me een kennisvoorsprong.”

Wat houdt de baan precies in?
“Ik adviseer docenten over mensenrechtenfilms voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast programmeer en produceer ik de Young Amnesty Film Days tijdens het Movies that Matter Festival.”

Heb je nog tips voor sollicitanten met dezelfde ambitie?
“Investeer in werkervaring op het gebied dat jij leuk vindt. Ik heb geïnvesteerd in onbetaald traineeship en vrijwilligerswerk. Hierdoor heb ik veel geleerd, wat me uiteindelijk bracht op de plek waar ik graag wilde werken.”

 

Over de auteur

Genna Bostelaar is een Nederlandse journalist. In 2013 liep ze stage bij OneWorld. Op dit moment schrijft ze voor Young & Fair, een …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief