Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Interpol heeft een internationaal onderzoek aangekondigd naar wat in Thailand de 'babyfabriek-zaak' wordt genoemd. Een 24-jarige Japanse zakenman heeft 16 kinderen verwekt bij verschillende Thaise vrouwen, en had er nog veel meer willen 'maken' als de politie zijn kinderen niet op het spoor was gekomen. 

Dit gebeurde nadat de politie extra speurwerk was gaan verrichten naar aanleiding van de zaak van een Australisch koppel. Zij hadden baby's (een tweeling) besteld bij een Thaise vrouw, maar weigerden het jongetje te adopteren toen bleek dat hij het syndroom van down had. 

Het was vanwege dat onderzoek dat de politie eerder deze maand een appartment in Bangkok binnenviel. Daar troffen zij negen baby's en hun nanny's vond. Alle baby's – en nog 7 extra, waarvan 4 ondergebracht in Cambodja – bleken verwekt door dezelfde Japanner. Het is nog onduidelijk of hij van plan was om zijn kinderen te verkopen, of dat het de bedoeling was om de kinderen in de toekomst uit te buiten – bijvoorbeeld door ze aan het werk te zetten in de seksindustrie of door hen onbetaald werk te laten verrichten. 

Meer bij AP/News Republic

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief