Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Indiase elektronicafirma Wipro staat dit jaar bovenaan in de Greenpeace-ranglijst van meest milieuvriendelijke producenten.

Greenpeace beoordeelt jaarlijks de bedrijven met het grootste marktaandeel in mobiele telefoons, PC’s en televisies op de factor duurzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hun inzet op gebied van energie en klimaat, groene producten en duurzame bedrijfsvoering.

Wipro scoort vooral hoog omdat het duurzame energie gebruikt in de productieprocessen, zijn eigen CO2-uitstoot reduceert en flink bij de Indiase overheid lobbyt voor een groener energiebeleid. Ook heeft het als een van de weinige onderzochte bedrijven een goedlopend inzamel- en recycleprogramma voor elektronisch afval.

Greenpeace doet elk jaar onderzoek naar de manier waarop ‘s werelds grootste elektronicabedrijven rekening houden met het milieu. Op basis van die gegevens maken ze de Guide to Greener Electronics ranglijst van de meest duurzame producenten ter wereld. Wipro is een nieuwe binnenkomer op de lijst, maar stoot giganten als HP en Nokia die al jaren hoog scoren van de troon.

Het Nederlandse Philips zakte van de vijfde naar de tiende plaats. Blackberry-fabrikant RIM bungelt net als vorig jaar eenzaam onderaan de lijst. Gebrekkig gebruik van schone energie en gerecycled materiaal zijn hiervan onder andere de oorzaak.

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief