Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op de koffie bij donateurs

Esther Martens (42) werkt sinds februari als relatiemanager nalatenschappen bij Artsen zonder Grenzen.

Wat doe je precies?
“Er zijn donateurs die ervoor kiezen hun nalatenschap te schenken aan Artsen zonder Grenzen. Ik onderhoud de relaties met deze mensen. Meestal zijn het ouderen. Ik heb hen inmiddels bijna allemaal een keer gebeld en ben net begonnen met de huisbezoeken. Tijdens deze bezoeken geef ik informatie over Artsen zonder Grenzen, zodat degenen die hun geld willen nalaten weten waar we mee bezig zijn.”

Hoe ervaar je deze contacten?
“Als een verrijking. Ik heb affiniteit met ouderen, ze hebben zo veel levenservaring. Vaak zijn dat mensen met een sobere levensstijl en een volle spaarrekening. Het is hartverwarmend om te horen dat zij Artsen zonder Grenzen willen steunen. Bij mijn eerste bezoek werd ik gastvrij ontvangen door een vrouw die zelf arts is geweest. Ze had geen familie om zich heen en koos er resoluut voor om al haar bezit aan AzG na te laten. Ik had nog nooit zoiets gehoord.”

Koos je bewust voor een goed doel?
“Ja, ik wil maatschappelijk betrokken zijn. Ik sta achter de doelstelling dat iedereen ter wereld in nood medische hulp moet kunnen krijgen. Daarom zit ik hier goed. Toen mijn collega laatst terugkwam van veldwerk, zei ze: ‘Het is daar zo verschrikkelijk. Er wordt gemoord, er wordt verkracht. Het is zo goed dat wij daar zijn.’ Als ik zoiets hoor ben ik blij dat ik daar een bijdrage aan lever.”
 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief